Vilka är vi?

Iréne Granehag - född på Frösön och uppvuxen i Järpen, är utbildad på bl.a. Balettakademien och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Under åren har hon arbetat som skådespelare och musikalartist på många av landets stora scener. Oscarsteatern, Stockholms stadsteater, Östgötateatern, Säffleoperan, Nöjesteatern i Malmö för att nämna några. Hon är också väl bekant med Astrids berättelser efter ett antal säsonger på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. 

 

Tomas Granehag - fick smak på Jämtland redan på slutet av sjuttiotalet när hans bror flyttade upp för att spela fotboll i Ope IF. Även Tomas andra bror är sedan många år bosatt i Jämtland. Under många år i Krokom, men har nu köpt Höglunda gård i Svenstavik. Till vardags arbetar Tomas som bibliotekarie, manusförfattare, regissör och teaterlärare.

 

Tomas och Iréne träffades när de arbetade på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och gifte sig i Frösö kyrka på nyårsafton 2004. 

Under många år har makarna Granehag haft planer på att erbjuda god och återkommande scenkonst i de vackra trakterna runt Storsjön. När Tomas bror för ett par år sedan köpte Höglunda gård i Skanderåsen, Svenstavik, började en idé gro hos Granehagarna. Här finns alla förutsättningar att erbjuda en fantastisk helhetsupplevelse för hela familjen. Vi hoppas och tror att detta är startskottet på en årligt återkommande sommarteater i det vackra Storsjöbygden.

Målet med vår sommarteater 2019 är att ge publiken ett möte med en tid som var nyss men samtidigt längesedan. Vi vill roa, beröra och låta teaterbesökarna få känslan av att de reser tillbaka i tiden. De får möta Emil i en miljö som på alla speglar Astrids berättelse om livet i Katthult. Här kan de avnjuta hembakt fika från värdshuset, hälsa på hästar, får, höns och andra djur. Och sedan, inte minst, få möta Emil och Ida, Alfred och Lina, Anton och Alma och en massa andra karaktärer i den underbara berättelsen om Emil i Lönneberga.

Såhär på premiäråret är vi också stolta att presentera tre professionella skådespelare som kommer att ingå i årets sommarteater:

Urban Frånberg, Linda Forss och Anders Axelsson. 

CV Bild.jpg

Tomas Granehag

Regissör, manusförfattare

Irene foto.jpg

Iréne Granehag

Skådespelare, musikalartist, sångare

53155837_387692902029502_783061954125941

Urban Frånberg

Skådespelare, entertainer

Linda Forss_redigerad.jpg

Linda Forss

Skådespelare,

infotainer

NAME

I'm a paragraph.

Click here to add your own text and edit me.

53514148_2309749255977612_64453032575510

Anders Axelsson

Skådespelare

© 2019 Höglunda Teater